Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea de către noi a modulelor cookie în conformitate cu Politica noastră privind modulele cookie.

Despre culorile acrilice

Istoric scurt:

Apariția tipului de vopsea acrilică cu solvent poate fi datată chiar de la începutul secolului al XX-lea. Cu toate acestea, vopseaua acrilică pe bază de apă (pe care o folosim și astăzi) a fost folosită pentru prima dată în 1955.
În ce constă de fapt vopseaua acrilică?
Pe scurt: o emulsie de vopsea din pigment și particule de plastic. Purtătorul particulelor este un liant, rășina acrilică. pictura acrilică este de fapt pictură cu acest material sintetic.
În 1955, fabrica Permanent Pigment din Ohio (care măcina pigmenți din 1933) și-a prezentat noul produs, vopseaua acrilică.
Vopseaua, compusă din pigment, rășini polimerice și apă, putea fi aplicată în orice grosime pe aproape orice suprafață (pânză, carton, lemn, metal etc.) și s-a uscat extrem de rapid, ceea ce a permis stratificarea și mascarea ușoară.
Dar cea mai importantă caracteristică era că putea fi diluată, subțiată și curățată cu apă.

Első művész akrilfesték feltalálója

Henry Levison, proprietarul fabricii, căuta un nume în care principalele proprietăți ale vopselei să fie prezente în același timp:
atât vopseaua lichidă, cât și structura tare. De aceea a numit noul produs Liquitex, o încrucișare între cuvintele lichid și textură. Pictura acrilică s-a răspândit în toată țara în câțiva ani. Curând, marii pictori ai secolului al XX-lea au început să-l folosească, precum David Hockney, Helen Frankenthaler, Andy Warhol. Spre sfârșitul anilor optzeci, pictura acrilică a devenit una dintre cele mai populare tehnici de pictură, datorită versatilității și ușurinței sale de manipulare.
În zilele noastre, șapte din zece pictori începători încep să picteze cu vopsea acrilică.

Caracteristici:

Versatilitatea extraordinară a acrilicului este determinată de 3 proprietăți de bază definitorii:
Se lipește pe aproape orice suprafață,poate fi folosit pe pânză, hârtie, plastic, metal, ipsos și lemn etc. ambele.
Extrem de flexibil, după uscare este mai flexibil decât uleiul, astfel încât devine fără crăpături pe o gamă largă de suprafețe.
• Schimbabil, proprietățile sale pot fi influențate și modificate într-un mod nesfârșit, tot ce trebuie să faci este să adaugi mediul sau aditivul potrivit.

Sfaturi de utilizare și alte caracteristici:

• Când o folosiți, diluați-o în loc de apă mai degrabă cu medii și aditivi.
• Solubil în apă, devine impermeabil după uscare. Nu o amestecați cu solvenți! (cum ar fi terebentină, ulei de in)
Țineți pensula umedă ca să nu se usuce, iar când ați terminat pictura
curățați pensula, paleta și mâinile cu apă și săpun.
• Se usucă rapid: straturile mai subțiri se usucă în 15-20 de minute, în timp ce timpul de uscare al straturilor mai groase poate dura de la câteva ore la câteva zile.
• Merită să utilizați o paletă de plastic, care este mai ușor de îndepărtat vopseaua acrilică setată
• Rezistența la lumină a vopselei (emnalat cu +) și transparența și acoperirea acesteia sunt indicate pe tuburi, care sunt indicate așa cum se arată în imagine:

 

             Akrilfesték jellemző tulajdonságai

Diferența între culorile artist și de studio

Producătorii produc mai multe calități decât vopselele acrilice, așa că au și proprietăți de pictură diferite.
În general, se poate stabili că diferența este în concentrația pigmentului, dar în cele mai multe cazuri diferă și prin calitatea liantului în timpul producției. Prelucrarea este un proces mai atent și mai lung decât vopselele profesionale. Datorită cantității și compoziției pigmentului, precum și diferențelor de calitate ale liantului utilizat, acrilul profesional permite mai multe opțiuni de amestecare a culorilor. Majoritatea vopselelor de studio nu pot fi amestecate nici măcar într-o familie de vopsele (este nu va fi o culoare pură), așa că este mai bine să le folosiți singure O vopsea acrilică de înaltă calitate va da o culoare clară chiar și atunci când sunt amestecate mai multe culori.Diferența de preț între pigmenți sunt uriașe, prin urmare nu putem găsi o culoare de vopsea care necesită pigmenți mai scumpi decât vopselele mai ieftine.

Mit érdemes tudni az akrilfestékről

Clasificarea familiilor de culori acrilice disponibile în gama noastră:

Producător Calitate Studio Calitate Artist Calitate Profesională
Liquitex Basics   Heavy Body
Talens Art Creation Amsterdam, Van Gogh  
Winsor&Newton   Galeria  
Schmincke College Akademie PRIMAcryl
Ferrario Master APA Color  
Sennelier   Abstract  
Lefranc&Bourgeois Louvre (nu se mai fabrică) Flashe  

Medii și aditivi pentru culori acrilice

Rolul principalal mediilor este, de a consolida anumite proprietăți atunci când sunt amestecate corespunzător cu vopsea acrilică și pentru a îmbunătăți și mai mult diferitele experiențe vizuale.Pe lângă faptul că sunt folosite în arte plastice, mediile creează o oportunitate - chiar și singure - pentru decoratori, pictori hobby, decoratorii de locuințe să creeze și să decoreze liber tot felul de suprafețe prin amestecare cu vopsea acrilică. Limitele posibilităților pot fi extinse cu mediile acrilice.
Majoritatea mediilor nu au instrucțiuni de amestecare, așa că este important să încercați mediul singur și cu vopsea.
Câteva medii și soluții: încetinitor uscare, mediu îngroșare, pentru luciu- și pentru un aspect mat paste și geluri mediu plastifiant, pouring (liquid).

Akrilfesték tulajdonságait változtató adalékanyagok

 

Bibliografie:
Dézsenyi Zoltán - A műterem kincsei
• Művészellátó kézikönyv, Art-Export Bova

 

Totul despre pensule aici >>

Etichete legate de conținut: Akrilfestés
La inceputul paginii